Yalnız Mesajı Göster

Kabak Çiçeği Kızartması Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Çiçeği Kızartması Nasıl Yapılır




Kabak Çiçeği Kızartması Nasıl Yapılır

Kabak çiçeklerini bir kaba koyacağınız suya daldırarak zedelemeden yıkayın Suların süzülmesi için ters çevirip dizin Una yumurtayı kırın

Malzemeler

16 adet kabak çiçeği,

3 yemek kaşığı un,

1 yumurta,

yarım su bardağı ılık süt,

tuz

Kabak çiçeklerini bir kaba koyacağınız suya daldırarak zedelemeden yıkayın Suların süzülmesi için ters çevirip dizin Una yumurtayı kırın Tozunu koyun, çırparak azar azar ılık sütü ekleyin Gerektiği kadar ılık su ilave ederek koyu bir bulamaç haline getirin Bir tavada zeytinyağını kızdırın Kabak çiçeklerini

bulamaca batırıp iki taraflarını da kızartın Sıcak olarak sofraya getirin Yanında limon dilimi veya sarmısaklı, dereotlu süzme yoğurtla servis yapabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla