Konu
:
Uşaktan Ceviz Ezmesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Uşaktan Ceviz Ezmesi Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uşaktan Ceviz Ezmesi Tarifi
Uşaktan ceviz ezmesi:
Yarım kilo iç ceviz dövülerek yarım kilo irmik ile aynı kaba konur
Ayrıca ılık derecede ısıtılmış bir bardak su yarım kilo şekerin üzerine dökülerek karıştırılıp şerbet yapılır
Şerbet irmik ile cevizin üzerine dökülerek iyice karıştırılır
Bir tepsinin içine pudra şekeri serpildikten sonra irmik ceviz karışımı bunun üzerine aynı kalınlıkta dökülür
Soğuyunca baklava biçiminde kesilir
Her dilimin üzerine bir badem içi konup servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul