Konu
:
Çingene Kebabı - Adana'dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Çingene Kebabı - Adana'dan Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çingene Kebabı - Adana'dan Yemek Tarifleri
Çingene Kebabı
Malzemeler:
1/2 kg
patlıcan
1 kg
domates
2 baş soğan
4-5 yeşil biber
1/2 demet maydanoz
yeterince tuz ve sumak
Hazırlanışı:
Patlıcan ve domatesler şişlenerek közde pişirilir
Piştikten sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir
Diğer tarafta ise kuru soğan halka halka doğranarak tuz ve sumakla ovalanır, sonra içine doğranmış maydanoz konur ve tekrar karıştırılır
Bu karışım kızgın yağda kavrularak domates ve patlıcanın üzerine dökülür
Hazırlanan tepsinin üzeri hava almayacak şekilde örtülüp mangalda yarım saat daha pişirilir
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul