Yalnız Mesajı Göster

Etli Erik Yemeği - Bursa Dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Erik Yemeği - Bursa Dan Yemek Tarifleri




ETLİ ERİK YEMEĞİ

MALZEME:

Soğan 1 baş

Kuşbaşı kuzu eti 1 kg

Kuru erik 400 gr

Maydanoz 1 demet

Soğan 2 adet

Su 3/5 su bardağı

Katı yağ 2 çorba kaşığı

Tuz

YAPILIŞI:

Erikleri sıcak suda 1 saat bekleterek yumuşamaya bırakın Süzdürerek sudan alıp, çekirdeklerini çıkarın Soğanları ince ince kıyın Yağı tencerede eritin Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun Kavrulmuş soğanlara etleri de katıp, etler verdikleri suyu çekinceye kadar kavurmayı sürdürün Tuzunu ayarlayın Pişen etlere erikleri ve suyu ekleyip bir taşım kaynatın Kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişirin Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla