Yalnız Mesajı Göster

Kereviz Yemeği - Bursa Dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Yemeği - Bursa Dan Yemek Tarifleri




KEREVİZ YEMEĞİ

MALZEME:

Kereviz 1 kg

Limon suyu 1 adet

Kuşbaşı et 250 gr

Tuz

Yumurta 2 adet

YAPILIŞI:

Kervizin kökü patates gibi ayıklanıp soyulur, doğranır ve yıkanır, tuzu katılır, kuşbaşı etle pişirilir İsteyen pişirildikten sonra limon ve yumurta ile terbiye eder (Terbiyenin yapılışı : Bir veya iki yumurta ile çukur bir kaba kırılır, üzerine bir limon sıkılır ve beraber çırpılır Sonra pişen yemeğin sıcak suyu ile de karıştırıldıktan sonra tekrar yemeğe ilave edilir)



Alıntı Yaparak Cevapla