Konu
:
Kestane Yemeği Tatlı Yahni Gerdaniye - Bursa Dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Yemeği Tatlı Yahni Gerdaniye - Bursa Dan Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Yemeği Tatlı Yahni Gerdaniye - Bursa Dan Yemek Tarifleri
KESTANE YEMEĞİ (TATLI YAHNİ - GERDANİYE)
MALZEME:
Yağlı koyun gerdanı 1 adet
Su 4 su bardağı
Şeker Yarım su bardağı
Tuz 1 çay kaşığı
Tarçın 1 çay kaşığı
Kestane 1/2 kg
YAPILIŞI:
Gerdanı bütün veya üçe, dörde parçalayarak yıkayın
Bir tencerenin içine su koyarak haşlayın
Haşlarken suyun üzerinde biriken köpükleri, delikli bir kepçeyle alıp atın
Etler yumuşayıncaya kadar kaynatın
Öte yandan kestaneleri soyup temizleyin
Ayrı bir tencerede haşlayın
Tekrar temizleyip bir kenara ayırın
Etler yumuşayınca, haşlama suyundan çıkarıp, kemiklerden etleri ayıklayın
Ayrı bir kaba didilmiş etleri koyun
Üzerine şekeri dökün
Haşlama suyundan ilave edip bir taşım kaynatın
Sonra kestaneleri, tuzu, tarçını ilave edin
Suyu az gelmişse, haşlama et suyu ilave edin
Hafif ateşe alarak yarım saat kadar kaynatın
Kestane yerine, kayısı da olabilir
Etin yağlı olması şarttır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul