Yalnız Mesajı Göster

Balık Sarması Malzemeler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Sarması Malzemeler-Yemek Tarifleri




Balık Sarması

Malzemeler

Mutfak Zorluk 3Süre 40 dkKaç Kişilik 4Yöntem

8 Parça beyaz etli balık filetosu
3 Dilim ekmek içi
1 Adet limon
5-6 Dal dereotu
50 gr krem peynir
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber
Sos için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı beyaz şarap
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Balık filetolarını tezgaha yayın
  • Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın
  • Dereotunu ayıklayıp, doğrayın
  • Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın
  • Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın
  • Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, rulo şeklinde sarın
  • Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin
  • Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin
  • Süt ve şarabı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın
  • Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün
  • Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın
Balık Sarması yemek tarifleri



Alıntı Yaparak Cevapla