Konu
:
Dul Avrat Çorbasi - Adana Yöresi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Dul Avrat Çorbasi - Adana Yöresi Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dul Avrat Çorbasi - Adana Yöresi Yemek Tarifleri
DUL AVRAT ÇORBASI
MALZEME:
Un 2 su bardağı
Mercimek 3 /4 su bardağı
Limon 1 adet
Tereyağ 2 çorba kaşığı
Kuru nane 1 çorba kaşığı
Biber salçası 1 çorba kaşığı
YAPILIŞI:
Unu bir tepsi içine eleyin
Tuz ve su karışımı ile yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın
Bir süre beklettikten sonra, oklava ile 3 mm
kalınlığında yufkalar açın
Uzun şeritler kesin
Bu şeritleri üst üste koyarak, küçük küçük kıyın
Hamurların birbirine yapışmaması için yufkaların üzerine un serpin
Bütün hamuru bu yolla küçük kareler şeklinde pul pul kesip bir kenara ayırın
Öte yandan mercimeği suda haşlayın
Bir iki taşım kaynatın
Haşlanmış mercimeklerin içine kestiğiniz hamurları atın
Tuzunu ekin
Hamurlar pişince bir adet limon suyunu sıkıp ateşten indirin
Eritilmiş yağa biber salçası, nane karıştırarak, yaptığınız çorbanın üzerine dökün
Sıcak sıcak ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul