Yalnız Mesajı Göster

Dul Avrat Çorbasi - Adana Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dul Avrat Çorbasi - Adana Yöresi Yemek Tarifleri




DUL AVRAT ÇORBASI

MALZEME:

Un 2 su bardağı

Mercimek 3 /4 su bardağı

Limon 1 adet

Tereyağ 2 çorba kaşığı

Kuru nane 1 çorba kaşığı

Biber salçası 1 çorba kaşığı

YAPILIŞI:

Unu bir tepsi içine eleyin Tuz ve su karışımı ile yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın Bir süre beklettikten sonra, oklava ile 3 mm kalınlığında yufkalar açın Uzun şeritler kesin Bu şeritleri üst üste koyarak, küçük küçük kıyın Hamurların birbirine yapışmaması için yufkaların üzerine un serpin Bütün hamuru bu yolla küçük kareler şeklinde pul pul kesip bir kenara ayırın Öte yandan mercimeği suda haşlayın Bir iki taşım kaynatın Haşlanmış mercimeklerin içine kestiğiniz hamurları atın Tuzunu ekin Hamurlar pişince bir adet limon suyunu sıkıp ateşten indirin Eritilmiş yağa biber salçası, nane karıştırarak, yaptığınız çorbanın üzerine dökün Sıcak sıcak ikram edin



Alıntı Yaparak Cevapla