Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Balkabağı Tatlısı - Bursa Dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Balkabağı Tatlısı - Bursa Dan Yemek Tarifleri




KESTANELİ BALKABAĞI TATLISI

MALZEME:

Bal kabağı 1 kg

Kestane şekeri 15 adet

Toz şeker 500 gr

Ceviz içi 1/4 su bardağı

YAPILIŞI:

Kabak dilimlerini, yeşil kısımlarını da alarak, kabuklarını soyun ve 5 cm' lik parçalara ayırın Yıkayın ve bir tencereye koyun Üzerine şekeri serpiştirip tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte yaklaşık 1 saat, kabaklar yumuşayıp suyunu verinceye kadar pişirin Pişen kabakları ateşten alın İçine kestane şekerlerini atıp, birlikte soğumaya bırakın Soğuyunca bir servis tabağına aktarın Ceviz içini robottan geçirerek ince çekilmiş durumuna getirin Tatlının üzerine serperek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla