Konu
:
Kestaneli Balkabağı Tatlısı - Bursa Dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Balkabağı Tatlısı - Bursa Dan Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Balkabağı Tatlısı - Bursa Dan Yemek Tarifleri
KESTANELİ BALKABAĞI TATLISI
MALZEME:
Bal kabağı 1 kg
Kestane şekeri 15 adet
Toz şeker 500 gr
Ceviz içi 1/4 su bardağı
YAPILIŞI:
Kabak dilimlerini, yeşil kısımlarını da alarak, kabuklarını soyun ve 5 cm
' lik parçalara ayırın
Yıkayın ve bir tencereye koyun
Üzerine şekeri serpiştirip tencerenin kapağını kapatın
Kısık ateşte yaklaşık 1 saat, kabaklar yumuşayıp suyunu verinceye kadar pişirin
Pişen kabakları ateşten alın
İçine kestane şekerlerini atıp, birlikte soğumaya bırakın
Soğuyunca bir servis tabağına aktarın
Ceviz içini robottan geçirerek ince çekilmiş durumuna getirin
Tatlının üzerine serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul