Yalnız Mesajı Göster

Batırık Tarifi |Karaman-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Batırık Tarifi |Karaman-Yemek Tarifleri




Batırık Tarifi |Karaman

Malzemeler:
  • 2 su b ince bulgur
  • 1 su b tuzsuz yer fıstığı
  • 1 su b ceviz
  • 2 çorba k tahin
  • 1 çorba k salça
  • 1 tutam yeşil soğan
  • 2 domates kurusu
  • 2 çorba k susam
  • nar ekşisi
  • zeytinyağı
  • tuz, karabiber
Servis için:
  • Yeşillik

Hazirlanisi:

2 su bardağı ince bulgurun üzerie sıcak su ilave edip ince bulguru demlendirin1 tutam yeşil soğanı ince olarak kesinTavaya 2 çorba kaşığı tahini ilave edin ve tahini kavurunCevizi ve yer fıstığın parçalayıcıdan geçirinKarıştırma kabına demlenmiş olan bulguru alın ve bulguru karıştırınÜzerine tahini ilave edin ve karıştırın Üzerine ince kesilmiş maydanoz ve yeşil soğan ilave edin
Üzerine domates kurusu,zeytinyağı,1 çorba kaşığı salça ilave edinÜzerine nar ekşisi ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırınDaha sonra batırığı köfte şeklini verinServis tabağına yeşillikleri dizinYeşilliklerin üzerine elinizle köfte şeklini verdiğiniz batırığı ilave edip servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla