Konu
:
Denizliden Enginar Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Denizliden Enginar Dolması Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Denizliden Enginar Dolması Tarifi
Denizliden enginar dolması:
Dolmanın içini hazırlamak için bir tencereye yarım bardak zeytinyağı çentilmiş üç soğan konarak pembeleşinceye kadar kavrulur
Bir çay bardağı yıkanmış pirinç tencereye konarak bir süre kavrulduktan sonra bir bardak sıcak suyla dirice kıvamda pişirilip soğumaya bırakılır
Bu arada tavla zarı büyüklüğünde kesilmiş patates ile dereotu eklenir
Ayrıca 8 baş enginar sapları ve yan yaprakları alınarak kaşıkla içlerindeki tüyler temizlenerek yıkandıktan sonra bir tenceredeki limonlu suya konur
Bir süre limonlu suda bekletilen enginarlar yüksek kenarlı bir tepsiye dizilir
Dolma içleri ortalarına yerleştirilir
5 bardak su bir bardak su bir bardak zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı toz şeker eklenerek suyun tamamını çekinceye kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul