10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Mercimek-Yemek Tarifleri
İçindekiler Ölçü-miktar
Yeşil mercimek 2/3 su bardağı
Su 6 su bardağı
Soğan 1 orta boy
Margarin veya tereyağı 4 yemek kaşığı
Un 2 yemek kaşığı
Pirinç 1/4 çay kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Yumurta 1 adet
Süt 1 su bardağı
Ekmek (bayat) 2 ince dilim
Kırmızıbiber 1/4 tatlı kaşığı
Yapılışı
Mercimeği yıka,1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslat Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak, 2-3 dakika öldür, unu ekle, birkaç kez karıştır Pirinci yıka, mercimek ve kalan su ile beraber soğan-un karışımına kat, kaynayana kadar karıştır, 35-40 dakika pişir Süzgeçten ve blenderden geçir tuzu ekle tekrar ateşe koy Yumurtayı ayrı bir kapta, sütle iyice çırp, içine sıcak çorbadan birkaç kaşık katarak ılıt Süt-yumurta karışımını, tencereye azar azar eklerken çorbayı sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat Diğer yandan ekmeği 1 santimetreküp irilikte doğra ve tepsiye koy, fırında pembe renkte kızart Çorbayı, üzerine kızarmış ekmek ve kırmızıbiber serperek servis yap
|
|
|