Yalnız Mesajı Göster

Tutmaç - Adana Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tutmaç - Adana Yöresi Yemek Tarifleri




TUTMAÇ

MALZEME:

Et suyu 8 su bardağı

Pul biber

Un 3 su bardağı

Kuru nane

Yoğurt 2 bardak

Tereyağ veya margarin

Kavrulmuş kıyma yada haşlanmış mercimek 300 gr

Tuz

Su 1 kg

YAPILIŞI:

Un, su ile yoğrularak hamur haline getirilir Normal kalınlıkta açılan hamur kareler halinde kesilir Önceden kavrulmuş kıyma ya da haşlanmış mercimek hamurların ortalarına yerleştirilerek küçük bohça biçiminde yapıştırılır Bu malzeme güneşte bırakılır Kuruyan hamurlar et suyunda haşlanır Daha sonra yoğurt ilave edilerek kaynatılır Ateşten alınan çorbanın üzerine tereyağında kızdırılan pul biber, kuru nane gezdirilir Tuz ilave edilerek servise hazır hale getirilir



Alıntı Yaparak Cevapla