Konu
:
Tutmaç - Adana Yöresi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Tutmaç - Adana Yöresi Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tutmaç - Adana Yöresi Yemek Tarifleri
TUTMAÇ
MALZEME:
Et suyu 8 su bardağı
Pul biber
Un 3 su bardağı
Kuru nane
Yoğurt 2 bardak
Tereyağ veya margarin
Kavrulmuş kıyma yada haşlanmış mercimek 300 gr
Tuz
Su 1 kg
YAPILIŞI:
Un, su ile yoğrularak hamur haline getirilir
Normal kalınlıkta açılan hamur kareler halinde kesilir
Önceden kavrulmuş kıyma ya da haşlanmış mercimek hamurların ortalarına yerleştirilerek küçük bohça biçiminde yapıştırılır
Bu malzeme güneşte bırakılır
Kuruyan hamurlar et suyunda haşlanır
Daha sonra yoğurt ilave edilerek kaynatılır
Ateşten alınan çorbanın üzerine tereyağında kızdırılan pul biber, kuru nane gezdirilir
Tuz ilave edilerek servise hazır hale getirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul