Yalnız Mesajı Göster

Konya Etli Ekmek Tarifi-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konya Etli Ekmek Tarifi-Yemek Tarifleri




Konya Etli Ekmek



Malzemeler:
  • 4 su bun
  • yarım pyaşmaya
  • 1 tatlı ktuz
  • aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
  • 200 grkıyma,
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 3 sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çorba ksalça
  • sıvıyağ
  • tuz,karabiber

Hazirlanisi:

Karıştırma kabına unu ve tuzu alın Ortasını açıp içine mayayı koyun Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun
İç harcı için karıştırma kabına kıymayı alın Üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş soğan, biber ve domates karışımını ekleyin Salçasını da ilave ederek karıştırınTuz ekleyin
Hamurları ortalama 12 bezeye bölün Uzun lavaş gibi açın Üzerine açık yer kalmayacak şekilde harçtan sürerek tepsiye alın İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişirin Bu hamurdan fırın tepsisine göre tam 6 etli ekmek çıktı Çünkü yarısını dürüm için ayırmıştık Pişen etli ekmeklerin üzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla