Yalnız Mesajı Göster

Paça - Bursa Dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paça - Bursa Dan Yemek Tarifleri




PAÇA

MALZEME:

Et (tavuk eti de olabilir) 1 kg

Tereyağı 3 kaşık

Sarmısak 2 diş

Kırmızıbiber 3 çay kaşığı

Sirke 1 çay kaşığı

Biber

Un 1 fincan

Tuz

Yumurta 2 adet

YAPILIŞI:

Et iyice piştikten sonra et bir kenara, suyu bir kenara ayrılır Ayrı bir tencereye 2 yumurta kırılır Döğülmüş iki diş sarmısak, sirke ve unla karıştırılarak etin suyuyla pişirilir Geniş bir kaba etler parçalanır Üzerine unlu et suyu dökülür Onun üzerine de yağda kızdırılmış kırmızı biber sosu dökülerek servis yapılır Tuz, yerken karara göre ilave edilir



Alıntı Yaparak Cevapla