Pazı Sarması-Yemek Tarifleri
Pazı sarması-Yemek Tarifleri
MALZEMELER
1 kg pazı
500 gr az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
1 kase pirinç
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber
kırmızı biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Pazı yapraklarını az tuzlu suda haşlayın ve süzün
Kıymayı rendelenmiş soğan, salça, pirinç ve baharatlar ile iyice karıştırın
Hazırladığınız harcı pazı yapraklarının içerisine koyarak sarın
Tencerenin içerisine yerleştirip yağlı ve salçalı suda pişirin
Yaprakların açılmaması için tencerenin içine yerleştirdikten sonra üzerine bir tabak koyabilirsiniz
Servis tabağına alıp yoğurt ile servis yapın
AFIYET OLSUN!
|