Yalnız Mesajı Göster

Namaz Çorbasi - Kahmi - Adana Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Namaz Çorbasi - Kahmi - Adana Yöresi Yemek Tarifleri




NAMAZ ÇORBASI - KAHMİ

MALZEME:

Dövme 1/2 kg

Tuz Yeterince

Gerdan eti 1/2 kg

Kimyon Yeterince

Nohut 1 su bardağı

Karabiber Yeterince

Kuyruk yağı 2 kaşık

YAPILIŞI:

Bir gece önceden suya ıslatılan dövme ve nohut etle birlikte ateşe atılır Tuzu eklenerek kaynamaya bırakılır Yemeğin suyu eksildikçe üzerine kaynar su eklenir Et kemikten ayrılıp, yemeğin malzemesi eriyince kemikler çıkarılır Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılır Muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır Çorbanın üzerine kızgın yağ gezdirilip, baharatlar serpilir



Alıntı Yaparak Cevapla