Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Kabak Dolması-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Kabak Dolması-Yemek Tarifleri




Tavuklu Kabak Dolması

Malzemeler
4 Adet iri kabak
300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
2 Adet salatalık
4-5 Dal roka
1 Adet limon suyu
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kesin ve içlerini çıkarın
  • Roka yapraklarını yıkayıp, süzün
  • Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin
  • Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp, zar şeklinde doğrayın
  • Salatalık, tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın
  • Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun
  • Düz bir tencerere dizip, üzerini örtecek kadar su ilave edin
  • 1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edip, orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin
  • Limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın
  • Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp, servis tabağına dizin
  • Üzerine 1 kepçe yemek suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün
  • Roka yapraklarıyla süsleyip, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla