Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Salçalı Enginar Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Salçalı Enginar Tarifi




Beşamel Salçalı Enginar - Malzemeler - İçindekiler
8 adet iri körpe enginar
75 gr yağ
25 gr un
1 su bardağı süt
50 gr rende gravyer peyniri
1 adet limon
125 gr çiğ krema
Karabiber
Tuz
Beşamel Salçalı Enginar - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Enginar saplarını kesin Tüylü kısımlarını kesin, dış yapraklarınıda atın Bol suda yıkayıp limonlu suya koyun Hepsi temizlenince enginarları tuzlu suda haşlayın Sonra 25 gr yağ ile sote edin Sonra enginarları bir güvece koyun ve un, süt, tereyağı ile beşamel sos hazırlayın Beşamele çiğ krema ile rende peynirinin yarısını da katıp enginarların üzerine katın Geriye kalan peyniride üzerine serpin ve fırına sokup 10 dk tutun ve sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla