Yalnız Mesajı Göster

Pideli Köfte - Bursa Dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pideli Köfte - Bursa Dan Yemek Tarifleri




PİDELİ KÖFTE

MALZEME:

Ramazan pidesi 1/2 adet

Kuşbaşı kuzu eti 1 kg

Yoğurt 2 su bardağı

Domates salçası 1 çorba kaşığı

Et suyu 1 su bardağı

Tuz

Katı yağ 7 çorba kaşığı

YAPILIŞI:

Pideyi 2 cm 'lik kareler biçiminde doğrayın Yoğurdu çırpın Et suyunu kaynatıp sıcak tutun Yağın 2 kaşığını tencerede eritin Yağ kızınca, etleri verdikleri suyu çekinceye kadar kavurun Kısık ateşte suyunu çeken etleri renk almaları için yaklaşık 15 dakika kavurarak pişirin Tuzunu ayarlayın Sıcak et suyuna 1 kaşık yağ atıp, eriyinceye kadar karıştırın Pidelerin yarısını bu suya batırarak bir sahana dizin Üzerine etleri koyun, kalanpideleri de ıslatıp, etlerin üzerine yerleştirin Kalan yağı, biraz kahverengileşinceye kadar kızdırın Yarısını kebabın üzerine gezdirin Öbür yarısını, salçayı katıp tekrar kızdırın Kebabın üzerine yoğurdu koyup, salçalı yağı gezdirerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla