Konu
:
Pideli Köfte - Bursa Dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Pideli Köfte - Bursa Dan Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pideli Köfte - Bursa Dan Yemek Tarifleri
PİDELİ KÖFTE
MALZEME:
Ramazan pidesi 1/2 adet
Kuşbaşı kuzu eti 1 kg
Yoğurt 2 su bardağı
Domates salçası 1 çorba kaşığı
Et suyu 1 su bardağı
Tuz
Katı yağ 7 çorba kaşığı
YAPILIŞI:
Pideyi 2 cm
'lik kareler biçiminde doğrayın
Yoğurdu çırpın
Et suyunu kaynatıp sıcak tutun
Yağın 2 kaşığını tencerede eritin
Yağ kızınca, etleri verdikleri suyu çekinceye kadar kavurun
Kısık ateşte suyunu çeken etleri renk almaları için yaklaşık 15 dakika kavurarak pişirin
Tuzunu ayarlayın
Sıcak et suyuna 1 kaşık yağ atıp, eriyinceye kadar karıştırın
Pidelerin yarısını bu suya batırarak bir sahana dizin
Üzerine etleri koyun, kalanpideleri de ıslatıp, etlerin üzerine yerleştirin
Kalan yağı, biraz kahverengileşinceye kadar kızdırın
Yarısını kebabın üzerine gezdirin
Öbür yarısını, salçayı katıp tekrar kızdırın
Kebabın üzerine yoğurdu koyup, salçalı yağı gezdirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul