Yalnız Mesajı Göster

Asma Yaprağında Sardalye - Çanakkale Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Sardalye - Çanakkale Yemek Tarifleri




Asma yaprağında sardalye

Malzemeler:

16 adet büyük sardalye

16 adet salamura asma yaprağı

1/2 su bardağı rafine yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı limon suyu

1 adet limon (dörde bölünmüş)

Hazırlanışı:

Asma yapraklarının her iki tarafı yağlanır Balıklar tuzlanıp üzerine limon suyu ve yağ dökülür Sardalyeler birer asma yaprağına yerleştirilip, balıkları örtecek şekilde rulo yapılır Beş dakika kadar ızgarada pişirilir Dörde bölünmüş limon ile süslenerek servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla