Konu
:
Güveçte Kurufasülye Tarifi Resimli
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Kurufasülye Tarifi Resimli
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Kurufasülye Tarifi Resimli
Güveçte Kurufasülye Tarifi Resimli
Güveçte Kurufasülye Tarifi, Güveçte kuru fasülye nasıl yapılır, Güveçte kuru fasülye Oktay Usta
Evet hanımlar leziz bir yemek tarifi ile karşınızdayım afiyetle yiyin
Malzemeler
- yarım kilo kuru fasulye
- 250 gr kemikli et
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 4-5 adet kuru biber
- 1 büyük baş soğan
- 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
- 2 litre sıcak su
- 4 kaşık sıyı yağ
Güveçte kuru fasülye yapılışı
Kuru fasulyeyi sıcak suda 4-5 saat bekletin
Güveç tenceresinin içine irice parçalanmış etleri atın
Hafif ateşte etler önce suyunu salsın ve çekene kadar ara ara karıştırın
Etler suyunu çekince ıslatılmış fasulyelerin suyunu süzün ve güvecin içine katın
Daha sonra fasulyenin 3 parmak üstüne çıkacak kadar kaynar su ilave edin
Kuru biberleri yıkayıp onları da içine atın ve kapağı kapalı olarak orta hararetli ateşte fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika 1 saat kaynatın
Eğer fasulyeler suyunu çektiyse sıcak su ilave edin
Fasulyeleriniz yumuşayınca bir tavaya yağı alıp soğanı kavurun
Salçasını, kırmızı biberi de karıştırıp, tuzu ilave edin ve 2-3 sefer karıştırın
Güveç tenceresinin içine bu soğanlı salçalı karışımı ilave edip 15 dakika daha kaynatın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul