10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Üsulü Etli Bakla Tarifi Nasıl Pişirilir?
Etli Bakla
500 gr bakla, yikanmis, iki ucu ve kenarlari temizlenmis, 2 cm
uzunlugunda dogranmis
150-200 gr kuzu eti, kus basi dogranmis
1 orta boy sogan, kucuk dogranmis
4-5 yk sizma zeytinyag
1 yk tereyag
1 yk dolusu biber salcasi, aci veya tatli
1 + 1 1/2 kap sicak su
Tuz
Sarımsaklı Yogurt:
1/2 kap yogurt
1-2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus
2 yk dere otu, kucuk dogranmis
Once kuzu etini kendi suyu ile pisirin Sonra sogan, tereyag ve zeytinyagi ilave edip bir kac dakika sote edin 1 kap sicak su ile, etleri yumusayana kadar kisik ateste pisirin
Uzerine biber salcasi ve baklalari ekleyin Aralarda karistirarak baklalarin rengi sarimsi olana kadar sote etmeye devam edin 1 1/2 kap sicak suyu ve tuzu ilave edin Tencerenin kapagini yarim kapatin, ortanin altindaki isida 25-30 dakika pisirin Gerekirse arada biraz daha sicak su ilave edebilirsiniz
Uzerine Sarımsaklı Yogurt koyarak servis yapin
2-3 kisilik
|
|
|