Yalnız Mesajı Göster

Adana Üsulü Etli Bakla Tarifi Nasıl Pişirilir?

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Üsulü Etli Bakla Tarifi Nasıl Pişirilir?




Etli Bakla

500 gr bakla, yikanmis, iki ucu ve kenarlari temizlenmis, 2 cm

uzunlugunda dogranmis

150-200 gr kuzu eti, kus basi dogranmis

1 orta boy sogan, kucuk dogranmis

4-5 yk sizma zeytinyag

1 yk tereyag

1 yk dolusu biber salcasi, aci veya tatli

1 + 1 1/2 kap sicak su

Tuz

Sarımsaklı Yogurt:

1/2 kap yogurt

1-2 dis sarimsak, tuz ile dovulmus

2 yk dere otu, kucuk dogranmis

Once kuzu etini kendi suyu ile pisirin Sonra sogan, tereyag ve zeytinyagi ilave edip bir kac dakika sote edin 1 kap sicak su ile, etleri yumusayana kadar kisik ateste pisirin

Uzerine biber salcasi ve baklalari ekleyin Aralarda karistirarak baklalarin rengi sarimsi olana kadar sote etmeye devam edin 1 1/2 kap sicak suyu ve tuzu ilave edin Tencerenin kapagini yarim kapatin, ortanin altindaki isida 25-30 dakika pisirin Gerekirse arada biraz daha sicak su ilave edebilirsiniz

Uzerine Sarımsaklı Yogurt koyarak servis yapin

2-3 kisilik



Alıntı Yaparak Cevapla