Konu
:
Antalyadan Patlıcan Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Antalyadan Patlıcan Reçeli Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antalyadan Patlıcan Reçeli Tarifi
Antalyadan patlıcan reçeli:
Küçük patlıcanlar incecik soyulup yeşil sap kısmı çıkarıldıktan sonra kireç suyunda 5 dk bekletilir
Temiz suda birkaç kez yıkandıktan sonra sıcak suda çatal kolayca batacak kıvama gelinceye kadar haşlanır
Bundan sonra süzgece konup soğuk su ile tekrar yıkanır
Patlıcanların her birine ikişer karanfil saplanır
Sonra bir sıra toz şeker bir sıra patlıcan olmak üzere tencereye yerleştirilip 8 saat kadar dinlenmeye bırakılır
Patlıcanın bıraktığı suyla şeker eriyip şerbet patlıcanların üstünü örtünce başka su eklemeden yarım saat kaynatılır
Bu arada içine biraz kırmızı boya eklenir
Ertesi günü biraz daha şeker ve limon suyu eklenip on dakika kadar daha kaynatılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul