Yalnız Mesajı Göster

Antalyadan Patlıcan Reçeli Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antalyadan Patlıcan Reçeli Tarifi




Antalyadan patlıcan reçeli:

Küçük patlıcanlar incecik soyulup yeşil sap kısmı çıkarıldıktan sonra kireç suyunda 5 dk bekletilir Temiz suda birkaç kez yıkandıktan sonra sıcak suda çatal kolayca batacak kıvama gelinceye kadar haşlanır Bundan sonra süzgece konup soğuk su ile tekrar yıkanır Patlıcanların her birine ikişer karanfil saplanır Sonra bir sıra toz şeker bir sıra patlıcan olmak üzere tencereye yerleştirilip 8 saat kadar dinlenmeye bırakılır Patlıcanın bıraktığı suyla şeker eriyip şerbet patlıcanların üstünü örtünce başka su eklemeden yarım saat kaynatılır Bu arada içine biraz kırmızı boya eklenir Ertesi günü biraz daha şeker ve limon suyu eklenip on dakika kadar daha kaynatılır



Alıntı Yaparak Cevapla