Konu
:
Karadeniz Yemekleri Fasulye Turşusu Kavurması
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri Fasulye Turşusu Kavurması
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri Fasulye Turşusu Kavurması
Karadeniz Yemekleri Fasulye Turşusu Kavurması
Karadeniz’e ait bu tarifin inanılmaz bir lezzeti var
Birçok insan evinde turşu kavurmasının farklı versiyonlarını yapıyor
Kimi tereyağı, kimi sıvıyağ kimi ise salçasız hazırlıyor
Benim tercihim doğal lezzetini koruması adına zeytinyağı ile yapılması
Tarifimin en keyifli yanlarından biri ise yine Karadeniz’e ait bir lezzetle biber tuzu ile hazırlanıyor olması
Biber tuzu zahmetli bir tatlandırıcı ki ona tatlandırıcı demek aslında haksızlık oluyor
Ceviz ve fındık ile birlikte çekildiğinde muazzam bir lezzeti var, biraz acı biber eklenmişse değmeyin keyfine
Son olarak turşu kavurmasını yaparken eğer turşularınız yumuşamışsa su eklemeye gerek yok, ama diri ve tuzlu ise daha yumuşak olması için az miktarda (yarım çay bardağı) su ekleyebilirsiniz
Fasulye turşunuzu kendiniz yapmak isterseniz buradan buyurun
Sevgiler…
Malzemeler:
300 gr fasulye turşusu
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber tuzu ya da salça
Yapılışı:
1- Turşuları 1’ er 2’ şer cm boyutlarında doğrayın
2- Soğanları soyup yemeklik doğrayın
Tencereye zeytinyağı ve soğanları alarak orta ateşte soğanlar hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun
3- Biber tuzunu ekleyip dağılana kadar karıştırın
Son olarak doğradığınız fasulye turşularını ekleyin ve 5 dakika daha kavurun
4- Sıcak ya da soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul