Konu
:
Siirtten Perde Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Siirtten Perde Pilavı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Siirtten Perde Pilavı Tarifi
Siirtten perde pilavı:
Fes biçimindeki tencerede pişirilen perde pilavı Siirt’in en ünlü konuk yemeğidir
Önce yumurta, süt ve yağ ile yoğrularak hazırlanan hamur özel tencereye yufka şeklinde sıvanır
Ayrıca kızartılmış keklik ya da tavuk eti, et suyu ile hafifçe pişen pirinç birlikte çeşitli baharat ve badem içiyle de karıştırılarak tencereye konulur
Üzeri yine yumurtalı hamurla sıvadıktan sonra tencere kapağı örtülür
Bir süre köz ateşin üzerinde döndürülerek pişirilir
Kapağı çıkarılarak tepsiye ters yüz edilir
Börek gibi kızarmış yufkası yarılarak içinden alınan pilav tabaklara konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul