Konu
:
Yörük Kebabı - Hatay'dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Yörük Kebabı - Hatay'dan Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yörük Kebabı - Hatay'dan Yemek Tarifleri
Yörük kebabı
Malzemeler:
600 gr
kuzu kuşbaşı et
2 su bardağı erişte
3 adet domates
3 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı bezelye
1/2 demet dereotu
1 adet enginar
10 adet mantar
1 adet soğan
4 adet yeşil biber
1 su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanışı: Kuşbaşı et, ufak ufak doğranmış soğan ile birlikte kavrulur
Küp küp doğranmış mantarlar ilave edilir
Daha sonra sırasıyla yeşil biber, enginar, domates ve bezelyeler eklenir
Diğer tarafta erişte tuzlu ve hafif yağlı suda makarna gibi haşlanır
Yağlanmış tepsiye önce kavrulmuş et ve sebzeler daha sonra erişteler düzgünce yerleştirilir
Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirilir
Servis yapmadan önce üzeri kaşar rendesi ve dereotu ile süslenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul