Yalnız Mesajı Göster

Perde Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Perde Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi




Perde pilavı nasıl yapılır

Perde pilavı nasıl yapılır resimli



Perde Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
1 haşlanmış ince didilmiş tavuk eti
1 ölçü süzme pilav
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı badem (haşlanıp kabuğu soyulmuş)
2 çorba kaşığı çam fıstığı
Tuz, bahar ve karabiber

Perde Pilavının Hamuru için İçin Gerekli Malzemeler:

2,5-3 su bardağı un
250 gr tereyağı
3 yumurta
1 kahve kaşığı tuz

Hamurun hazırlanışı:

Yağın 100 gramı ile 3 yumurta ve tuz ezilir; 2,5 -3 bardak unla yoğrulur

Hamurun kıvamı sizi endişelendirmesin Hamur bildiğiniz su böreği hamuru yumuşaklığında olmalıdır Hamur dört büyük bir küçük parçaya ayrılır

Yoğurduğumuz hamur 20 dakika kadar dinlendirilir

Perde Pilavının Hazırlanışı:

Keke kalıbı vb bir kalıbı hazır edelim Hazırlayacağınız kalıba yumuşamış tereyağı bolca sürün
Bademleri kalıbı ters çevirdiğinizde çıkmasını istediğiniz şekle göre dizilir
Biraz donması için dolaba koyulur
Kalan bademler, fıstık yağda pembeleştirilir
Daha sonra kuş üzümü seçilir, yıkanır
Demlenmiş pilav bir kaşıkla karıştırılır
Kavrulmuş badem, dolma fıstığı, kuş üzümü ve baharatları ilave edip karıştırılır
Dördüncü yufkadan sonra pilavın bir kısmı hamurun üzerine konur Araya didilmiş yani küçük parçalara ayrılmış tavuk konur(yufkaları delmemesi için)
Bir kat pilav bir kat tavuk en üste pilav gelecek şekilde birkaç kat böyle yerleştirilir
Sarkan yufkalar pilavın üzerine kapatılır
Üste küçük yufka kapatılıp kenarları parçalayarak sıkıştırılır
Üzerine yağ sürülür
Orta hararetli fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis tabağına ters çevrilir
İlk parça merdane ile 2-3 mm kalınlıkta açılır Yağlamış kalıba yerleştirilir(Yufka kenarlarından sarkık durumda olmalı kenarlara sarkmalı)
Aralarına da minik parçalar halinde yağ koyup, kalan yufkalar yerleştirilir Küçük üstü için ayrılır



Alıntı Yaparak Cevapla