Konu
:
Mardin’Den Kaburga Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mardin’Den Kaburga Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mardin’Den Kaburga Tarifi
Mardin’den kaburga:
Kuzu ya da koyunun gövdesinin dörtte biri kaburga kemikleri kırılmadan bütün olarak alınır
Et iki kenarından bıçakla sıyrılır; fakat koparılmaz
İki yanı açık zarf gibi olur
Arasına tuz, karabiber, baharat sürülür
Ayrı bir yerde bıçakla ince ince doğranan etler de bu zarf gibi kaburganın içine doldurulur
İki kenarı iple dikilir
Etin üzerine salça ya da yoğurt sürülür
Hafif pembeleşinceye kadar kızartılır
Sonra bir tencerede üstüne çıkana kadar su konup pişirilir
Yanına da kaburganın suyundan şehriyeli bulgur pilavı yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul