Yalnız Mesajı Göster

Mardin’Den Kaburga Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mardin’Den Kaburga Tarifi




Mardin’den kaburga:

Kuzu ya da koyunun gövdesinin dörtte biri kaburga kemikleri kırılmadan bütün olarak alınır Et iki kenarından bıçakla sıyrılır; fakat koparılmaz İki yanı açık zarf gibi olur Arasına tuz, karabiber, baharat sürülür Ayrı bir yerde bıçakla ince ince doğranan etler de bu zarf gibi kaburganın içine doldurulur İki kenarı iple dikilir Etin üzerine salça ya da yoğurt sürülür Hafif pembeleşinceye kadar kızartılır Sonra bir tencerede üstüne çıkana kadar su konup pişirilir Yanına da kaburganın suyundan şehriyeli bulgur pilavı yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla