Konu
:
Yoğurtlu Kavurma - Çanakkale Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Kavurma - Çanakkale Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Kavurma - Çanakkale Yemek Tarifleri
Yoğurtlu kavurma
Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı
4 orta boy kuru soğan
2,5 kahve fincanı sıvı yağ
2,5 kahve fincanı yoğurt
1 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
8-10 adet sivri biber
1-2 adet domates
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Hazırlanışı:
Sıvıyağı iyice kızdırın
Kuşbaşı eti ilave edip kavurun
Soğanları yarım halkalar halinde doğrayıp etlere ekleyin
Soğanla eti birlikte ağır ateşte 20 dakika pişirin
Doğranmış yeşil biberleri ve bir bardak sıcak suyu etlere ilave edin
Suyunu çekip etler yumuşadığında yarım bardak su daha ekleyip biraz daha pişirin
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın
Maydanozu ince ince kıyıp domateslerle birlikte yemek suyunu çektikten sonra etlere ilave edin
Bir süre daha pişirip ocaktan alın
Sarımsakları soyup dövdükten sonra yoğurtla karıştırın
Kavurmayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
Kırmızı toz biberi yağda kızartıp üzerine gezdirirseniz daha farklı bir lezzet elde edersiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul