Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri Galdirik Kavurması

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri Galdirik Kavurması




Karadeniz Yemekleri Galdirik Kavurması



Malzemeler

İki adet kuru soğan

Bir kilogram galdirik

Üç adet yumurta

Bir yemek kaşığı salça

Yeteri kadar tuz ve karabiber

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için

Bir su bardağı süt

Yapılışı

Galdirik iyice yıkayıp haşlayın

Suyunu süzün ve tahta üzerinde ince ince doğrayın

Kuru soğanları soyun ve yemeklik olarak doğradıktan sonra sıvı yağ ile birlikte ufak bir tencere içersinde iyice kavurun

Üzerine salçayı ekleyin ve bir iki kez karıştırın

Yumurtaları bu karışımın içerisine kırın ve karıştırmaya devam edin

İlk başta doğradınız galdirikleri bu karışımın üzerine ekleyin, tuzunu ve karabiberini serpin

En son olarak da sütünü ilave edin ve birkaç dakika daha karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıp

Dilerseniz yanına sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz

Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla