Konu
:
Kayseri’Den Etli Mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kayseri’Den Etli Mantı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayseri’Den Etli Mantı Tarifi
Kayseri’den etli mantı:
Yarım kilo undan hamur yoğrulur
250 gr kıyma, orta boy bir soğan, biraz maydanoz, yeterince tuz ve biber ile içinin malzemesi hazırlanır
Hamur kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde sonra yufka şeklinde açılır
Yufkalar 2-3 cm boyunda kesilerek ortalarına malzemesi konur ve köşelerinden katlanıp bastırılır
Hamur parçaları kaynar suya atılarak haşlanıp süzülür
Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı kızgın yağ dökülerek sofraya konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul