Yalnız Mesajı Göster

Kılıç Balığı - Çanakkale Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kılıç Balığı - Çanakkale Yemek Tarifleri




KILIÇ BALIĞI

MALZEME:

Kılıç balığı 400 gr

Defne yaprağı 10 adet

Limon 2 adet

Zeytinyağı

Yeşil zeytin 200 gr

Karabiber

Kapari (mezecilerde bulunur) 100 gr

Tuz

YAPILIŞI:

Kılıç balığını yıkayıp bir süzgeçe süzün Sonra, keskin bir bıçakla kılçığını ve derisini yüzüp, çok ince dilimler halinde kesin ve geniş ve düz bir tabağa sadece bir kat olmak üzere dizin Diğer tarafta bir çanakta 4 kaşık zeytinyağı, 1 limon suyu, bir tutam tuz ve bir tutam biberle sos hazırlayıp, balıkların üzerine dökün Sonra da kaparileri, zeytinleri ve defne yapraklarını balıkların üzerine serpin Tabağı folyo ile örtüp, buzdolabının en soğutan bölmesinde sosu emmesi için 6-7 saat bekletin Servis yapmadan önce tabağı limon dilimleri ile süsleyin



Alıntı Yaparak Cevapla