Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri Pancar (Karalahana) Sarması

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri Pancar (Karalahana) Sarması




Karadeniz Yemekleri Pancar (Karalahana) Sarması



Malzeme: 2 bağ pancar ½ kg kıyma 4 baş orta büyüklükte soğan 1 çağ bardağı pirinç Yağ,tuz,karabiber,maydanoz

PANCAR(KARA LAHANA)SARMASI:

Malzeme: 2 bağ pancar ½ kg kıyma 4 baş orta büyüklükte soğan 1 çağ bardağı pirinç Yağ,tuz,karabiber,maydanoz

Yapılışı: Pancar saplarından ayrılırTemizlendikten sonra kaynayan suya konularak hafif diri kalacak şekilde haşlanırBir süzgeçte süzülürSoğuk suda bekletilirHafif sıkılarak bir kaba alınırAyrı bir kapta kıyma,rendelenmiş soğan,yıkanmış pirinç,saçlı,tuz,karabiber ve kıyılmış maydanoz biraz su ile yoğrulurPancarın damarlı taraflı içe gelecek şekilde hazırlanan iç arasına konulurÇok sıkı olmamak kaydı ile normal bir şekilde küçük küçük sarılırBir tencereye düzgün olarak dizilirÜzerini kapatacak kadar su ilave edilir(Kaynar su tercih edilir)Üzerine sarmayı bastırmak için kapağı örtülüp kaynamaya bırakılırÖnce harlı sonra kısık ateşte pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla