Yalnız Mesajı Göster

Sıkma - Adana Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıkma - Adana Yöresi Yemek Tarifleri




SIKMA

MALZEME:

Un 1 kg

Soğan 4 baş

Peynir 500 gr

Margarin 1/2 paket

Maydanoz 1/2 demet

Bayat ekmek 1/2

Tuz Yeteri kadar

Karabiber Yeteri kadar

Su Yeteri kadar

Pul biber Yeteri kadar

YAPILIŞI:

Soğanlar küçük küçük kıyılarak iki kaşık margarinle sararıncaya kadarkavrulur Peynir ilave edilir Tuz, karabiber ve pul biberle birlikte karıştırılan malzeme tekrar kavrulurHamurun hazırlanışı: Bayat ekmek bir bardak su ile ıslatılır Islanan ekmeklerin suyu sıkılarak un, tuz ve su ile yoğrulup hamur haline getirilir Hamurun sert olmasına dikkat edilir Hamur küçük parçalara ayrılır Unlanarak ince yufka biçiminde açılır Açılan yufkalar iki taraflı olarak sıcak sacta pişirilir Pişen yufkaya sıcak sıcak margarin sürülür Arasına hazırlanan iç koyularak sıkıca sarılır



Alıntı Yaparak Cevapla