Konu
:
Sıkma - Adana Yöresi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Sıkma - Adana Yöresi Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sıkma - Adana Yöresi Yemek Tarifleri
SIKMA
MALZEME:
Un 1 kg
Soğan 4 baş
Peynir 500 gr
Margarin 1/2 paket
Maydanoz 1/2 demet
Bayat ekmek 1/2
Tuz Yeteri kadar
Karabiber Yeteri kadar
Su Yeteri kadar
Pul biber Yeteri kadar
YAPILIŞI:
Soğanlar küçük küçük kıyılarak iki kaşık margarinle sararıncaya kadarkavrulur
Peynir ilave edilir
Tuz, karabiber ve pul biberle birlikte karıştırılan malzeme tekrar kavrulur
Hamurun hazırlanışı: Bayat ekmek bir bardak su ile ıslatılır
Islanan ekmeklerin suyu sıkılarak un, tuz ve su ile yoğrulup hamur haline getirilir
Hamurun sert olmasına dikkat edilir
Hamur küçük parçalara ayrılır
Unlanarak ince yufka biçiminde açılır
Açılan yufkalar iki taraflı olarak sıcak sacta pişirilir
Pişen yufkaya sıcak sıcak margarin sürülür
Arasına hazırlanan iç koyularak sıkıca sarılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul