Yalnız Mesajı Göster

Rumeli Paçası-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Paçası-Yemek Tarifleri




Malzemeler

1 kibrit kutusu kadar margarin
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sirke
2 diş sarımsak
Sosu için
100 gr kıyma
Çeyrek paket margarin
1 yemek kaşığı salça

Yapılışı

Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir, isteğe göre sosu, kıyma yerine sucukla da yapılabilir


Alıntı Yaparak Cevapla