Konu
:
Hakkari’Den Gulul Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hakkari’Den Gulul Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hakkari’Den Gulul Tarifi
Hakkari’den gulul:
Önce ayran kaynatılır
Sonra bunun içine pirinç, darı, buğday ezmesi ya da bulgur katılarak karıştıra karıştıra pişirilir
Koyu kıvama gelince ateşten indirilir
Dinlenmeye bırakılan yemek katılaşır
Sonra büyük bir kaba alınır
Ortası çukurlaştırılarak içine eritilmiş sade yağ dökülür
Kaşıkla yenen gulul ağza atılmadan önce sofrada ayrı bir kaptaki sıcak yağa batırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul