Konu
:
Sardelye Buğulaması - Çanakkale Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Sardelye Buğulaması - Çanakkale Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardelye Buğulaması - Çanakkale Yemek Tarifleri
SARDALYE BUĞULAMASI
MALZEME:
Sardalye 1 kg
Maydanoz 1/2 demet
Tereyağ 2 çorba kaşığı
Tuz Yeterince
Sarmısak 5-6 diş
Biber Yeterince
Su Yeterince
YAPILIŞI:
Balıklar temizlenir, altı geniş bir tencereye dizilir
Çok hafif ateşte, balıkların üzerine su, tuz, çentilmiş sarmısak koyup, kapağını kapatarak 15-20 dakika pişirilir
Balıklar pişince tencere ateşten indirilir
15-20 dakika, az bir şey soğuması için bekletilir
Balıkları dağıtmadan servis tabağına yerleştirilir
Üzerine kalan haşlama suyunu dökülür
Yağı sonradan koymamızın sebebi balıkların parlak görünmesi içindir, yoksa pişerken de yağı koyabiliriz
Kıyılmış veya dal halinde maydanoz ve limon dilimleri ile süsleyip ılık ikram edilir
Balıkları haşlarken arzu ederseniz defne yaprağı da kullanabilirsiniz
Yalnız defne yapraklarını ikram ederken çıkarıp atmanız daha doğru olur
Yenmeyen bir şeyi ikram etmemek için
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul