Yalnız Mesajı Göster

Sardelye Buğulaması - Çanakkale Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardelye Buğulaması - Çanakkale Yemek Tarifleri




SARDALYE BUĞULAMASI

MALZEME:

Sardalye 1 kg

Maydanoz 1/2 demet

Tereyağ 2 çorba kaşığı

Tuz Yeterince

Sarmısak 5-6 diş

Biber Yeterince

Su Yeterince

YAPILIŞI:

Balıklar temizlenir, altı geniş bir tencereye dizilir Çok hafif ateşte, balıkların üzerine su, tuz, çentilmiş sarmısak koyup, kapağını kapatarak 15-20 dakika pişirilir Balıklar pişince tencere ateşten indirilir 15-20 dakika, az bir şey soğuması için bekletilir Balıkları dağıtmadan servis tabağına yerleştirilir Üzerine kalan haşlama suyunu dökülür Yağı sonradan koymamızın sebebi balıkların parlak görünmesi içindir, yoksa pişerken de yağı koyabiliriz Kıyılmış veya dal halinde maydanoz ve limon dilimleri ile süsleyip ılık ikram edilir Balıkları haşlarken arzu ederseniz defne yaprağı da kullanabilirsiniz Yalnız defne yapraklarını ikram ederken çıkarıp atmanız daha doğru olur Yenmeyen bir şeyi ikram etmemek için



Alıntı Yaparak Cevapla