Yalnız Mesajı Göster

Taze Fasulye Basması - Çanakkale Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Fasulye Basması - Çanakkale Yemek Tarifleri




TAZE FASULYE BASMASI

MALZEME:

Taze fasulye 1 kg

Kaymak 1 su bardağı

Un 1 su bardağı

Ayçiçek yağı 1 su bardağı

Süt 1 su bardağı

Tuz

YAPILIŞI:

Fasulyelerin uçlarını keserek alın Yıkayın ve süzdürün Bir tencerede tuzlu su kaynatın Fasulyeleri içine atıp 20 dakika haşlayın ve süzdürerek sudan çıkarın Fırınınızı 200 C' ye getirip ısıtın Bir fırın tepsisini yağlayıp, un serperek unlayın Ters çevirip fazla ununu silkeleyin Fasulyeleri bir kapta un ile harmanlayın ve tepsiye yayın Kaymak, tuz, ayçiçek yağı ve sütü iyice karıştırın Tepsideki fasulyelerin üzerine gezdirip tepsiyi fırına sürün Üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin Fırından alıp, dilimleyerek sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla