Konu
:
Taze Fasulye Basması - Çanakkale Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Taze Fasulye Basması - Çanakkale Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Fasulye Basması - Çanakkale Yemek Tarifleri
TAZE FASULYE BASMASI
MALZEME:
Taze fasulye 1 kg
Kaymak 1 su bardağı
Un 1 su bardağı
Ayçiçek yağı 1 su bardağı
Süt 1 su bardağı
Tuz
YAPILIŞI:
Fasulyelerin uçlarını keserek alın
Yıkayın ve süzdürün
Bir tencerede tuzlu su kaynatın
Fasulyeleri içine atıp 20 dakika haşlayın ve süzdürerek sudan çıkarın
Fırınınızı 200 C' ye getirip ısıtın
Bir fırın tepsisini yağlayıp, un serperek unlayın
Ters çevirip fazla ununu silkeleyin
Fasulyeleri bir kapta un ile harmanlayın ve tepsiye yayın
Kaymak, tuz, ayçiçek yağı ve sütü iyice karıştırın
Tepsideki fasulyelerin üzerine gezdirip tepsiyi fırına sürün
Üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin
Fırından alıp, dilimleyerek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul