Yalnız Mesajı Göster

Kabaklama (Gaziantep)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklama (Gaziantep)-Yemek Tarifleri




Malzeme:

1 su bardağı nohut
Yarım kg parça et
1 kilo kabak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuru nane

Yapilisi:

Nohut akşamdan ıslanır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır Kabakların dış kabuğu soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır
Et az suda haşlanır, haşlanan etin üzerine nohut, salça, kabak, limon suyu, tuz eklenir, kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir
Üzerine yağda yakılmış nane gezdirilir


Alıntı Yaparak Cevapla