Konu
:
Kabaklama (Gaziantep)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklama (Gaziantep)-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklama (Gaziantep)-Yemek Tarifleri
Malzeme:
1 su bardağı
nohut
Yarım kg
parça et
1 kilo
kabak
1 çorba kaşığı
biber
salçası
1 adet
limon
un suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuru nane
Yapilisi:
Nohut akşamdan ıslanır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır
Ka
bakla
rın dış kabuğu soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır
Et az suda haşlanır, haşlanan etin üzerine
nohut
, salça,
kabak
,
limon
suyu, tuz eklenir,
kabak
yumuşayıncaya kadar pişirilir
Üzerine yağda yakılmış nane gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul