Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Pırasa Dolması - Çankırı Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Pırasa Dolması - Çankırı Yemek Tarifleri




Zeytinyağlı pırasa dolması

Malzemeler:

1 kg pırasa ( kalın olanlar tercih edilir )

1 su bardağı pirinç

250 gr kıyma

1 baş soğan

1 kaşık salça

Tereyağı, zeytinyağı

Maydanoz, karabiber, pul biber

1 limon

Hazırlanışı: Kalın pırasalar 8 cm boyunda kesilir sıcak suda 10 dakika kadar haşlanarak kesilip katları ayrılır Soğan ufak doğranır 1 kaşık tereyağı ile kavrulur, pirinç, kıyma, maydanoz, karabiber, tuz, pul biber ve salça ilave edilip karıştırılır Katları ayrılan pırasaların aralarına hazırlanan malzemeden konarak sarılır Tencereye dizilen dolmaların üzerine 1 kaşık zeytinyağı ve sulandırılmış salça dökülüp yarım limon sıkılır suyunu çekinceye kadar pişirilir Servis tabağına alınarak üzerine limon suyu ilave edilip servise sunulur İsteğe göre sıcak veya soğuk yenebilir



Alıntı Yaparak Cevapla