Konu
:
Kanal D Mutfağım Killis Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kanal D Mutfağım Killis Kebabı Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kanal D Mutfağım Killis Kebabı Tarifi
Kanal D Mutfağım Killis kebabı tarifi
Malzemeler:
750 gr orta yağlı kuzu zırh kıyması
500 gr patlıcan
5 adet yeşil biber
5 adet domates
4 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
Yapılışı:
Mangal yakılır
Derin bir kabın içine 750 gr kıyma koyulur
Üzerine 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber eklenip yoğrulur
Patlıcanların kabukları tamamen soyulur ve ortadan ikiye kesildikten sonra iri iri doğranır
Şişlerin üzerine 1 patlıcan dilimi ve cevizden biraz küçük köfte topu geçirilir
Şiş dolana kadar sırasıyla aynı işlem tekrarlanır
Tüm şişlere aynı şekilde patlıcan ve köfte topları sırasıyla dizilir
Mangalın üzerinde rengi dönene kadar arada döndürülerek pişirilir
Derin bir tencere ocağa alınır ve içine 2 yemek kaşığı tereyağı koyulur
4 orta boy kuru soğan iri iri doğranır ve yağın içine ilave edilip üzerine 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber serpilip pembeleşene kadar kavrulur
Kavrulan soğanların üzerine mangalda pişen kebap, şişlerden sıyrılarak yerleştirilir
Ayrı bir kabın içine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı biber salçası koyulur
Üzerine 3-4 su bardağı sıcak su ilave edilip salça ezilerek eritilir
İçine 2 çay kaşığı tuz eklenir
Biraz daha sıcak su eklenerek tenceredeki kebabın üzerine dökülür
Yeşil biberler boyuna 2’ye kesildikten sonra iri iri doğranır
Domateslerin kabukları soyulur ve iri iri doğanır
Biberler ve domatesler de tencereye alınır
Yemek kaynamaya başlayınca çok kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirilir
Pişmesine yakın 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi eklenir
Kilis Kebabı servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul