Konu
:
Keşkek - Çorum'dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Keşkek - Çorum'dan Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keşkek - Çorum'dan Yemek Tarifleri
Keşkek
Malzemeler: (6 kişilik)
500 gr yarma (gendirme)
500 gr koyun eti
2 adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
11 su bardağı su
Hazırlanışı: Yarmalar akşamdan ıslatılır
Güveç tencereye (Toprak tencere) 2 kaşık yağ konulur
Soğanlar ince ince kıyılır
Et, biber, salça, tuz 1 su bardağı sıcak su ilave edilerek 15 dakika kaynatılır
Yarma yıkandıktan sonra 10 su bardağı sıcak ile birlikte tencereye ilave edilir
Kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılır
Tencerenin kapağı kapatılıp hamurla kapağın etrafı kapatılır
Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır, buhar çıkması için kısık ateşte 2 saat pişirilir
Not: Geleneksel bir çorum yemeğidir
İl merkezinde ve ilçelerde de yapılmaktadır
Genellikle ramazan aylarında sabah erken saatlerde güveç tencerede hazırlanıp fırına verilir
Turşu ve salata ile birlikte servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul