Yalnız Mesajı Göster

Boşnak Böreği Resimli Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Boşnak Böreği Resimli Tarifi




Boşnak böreği resimli tarifi

Boşnak Böreği Nasıl yapılır
Boşnak böreği tarifi
Malzemeler 1 Kg Un
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yumurtanın Sarısı
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tuz

Böreğin Tarifi
Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim

Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir )

Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim Yufkayı rulo şeklinde saralım

Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim



Alıntı Yaparak Cevapla