Yalnız Mesajı Göster

Çatal Aşı - Çorum'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çatal Aşı - Çorum'dan Yemek Tarifleri




Çatal Aşı

Malzemeler: (6 kişilik)

1 su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı yarma (kırık)

1 adet soğan (kuru)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı tuz

1 çay kaşığı biber (kırmızı toz)

1 çay kaşığı nane

6 su bardağı su

Hazırlanışı: Tencereye yağ konulur Soğanlar ince ince kıyılır Pempeleşinceye kadar kavrulur Nane, biber ilave edilir 3 su bardağı su konulup, kaynamaya başlayınca mercimek ilave edilir 20 dakika kaynayınca 3 bardak sıcak su ilave edilip, yarma eklenir 20 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tuzu eklenir Ateşi kısılır 10 dakika kadar kaynadıktan sonra servise hazırdır

Not: Geleneksel Çorum yemeğidir Çorum ve çevre ilçelerde de yapılırYanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla