Konu
:
Çatal Aşı - Çorum'dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Çatal Aşı - Çorum'dan Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çatal Aşı - Çorum'dan Yemek Tarifleri
Çatal Aşı
Malzemeler: (6 kişilik)
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı yarma (kırık)
1 adet soğan (kuru)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı biber (kırmızı toz)
1 çay kaşığı nane
6 su bardağı su
Hazırlanışı: Tencereye yağ konulur
Soğanlar ince ince kıyılır
Pempeleşinceye kadar kavrulur
Nane, biber ilave edilir
3 su bardağı su konulup, kaynamaya başlayınca mercimek ilave edilir
20 dakika kaynayınca 3 bardak sıcak su ilave edilip, yarma eklenir
20 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tuzu eklenir
Ateşi kısılır
10 dakika kadar kaynadıktan sonra servise hazırdır
Not: Geleneksel Çorum yemeğidir
Çorum ve çevre ilçelerde de yapılır
Yanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul