Yalnız Mesajı Göster

Özbek Pilavı - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özbek Pilavı - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri




Özbek Pilavı

Malzemeler:

3 su bardağı pirinç

1 kg kuşbaşı et

6 su bardağı un

2 adet kuru soğan

4 adet havuç

Ayçiçek yağı

Hazırlanışı: Pirinç ve soğan yağda kavrulur Kaynamakta olan 6 bardak suyu kavrulmuş olan pirince dökülür ve tuz katılır Suyu çekene kadar pişirilir Suyu çekmiş olan pilavın altı kapatılarak üzerine peçete kapatılır ve demlenmeye bırakılır Ayrı yerde havuç kavrulur ve pişmiş olan etle birlikte karıştırılarak pilavın üzerine dökülür Servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla