Konu
:
Samsa Tatlısı - İsparta'dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Samsa Tatlısı - İsparta'dan Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Samsa Tatlısı - İsparta'dan Yemek Tarifleri
Samsa Tatlısı
Malzemeler:
200 gr milföy hamuru
1/2 su bardağı toz badem
2 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta beyazı
Şurubu için:
3
5 kahve fincanı şeker
2 çay bardağı su
1/2 adet limonun suyu
Hazırlanışı: Bir kapta badem, şeker ve yumurta beyazı karıştırılır
Milföy hamuru 2 mm kalınlığında açılıp, hazırlanan bademli karşım ortasına uzunlamasına yayılır
Hamur rulo şeklinde sarılır
45 dakika dinlendirilen hamur küçük parçalar halinde kesilir, tepsiye dizilir ve 180 derece fırında 45-50 dakika pişirilir
Diğer tarafta şeker, su ve limon suyu ile şurup hazırlanır
Fırından çıkan sıcak hamurun üzerine şurup dökülür
Soğuduktan sonra servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul