Yalnız Mesajı Göster

Saray Plavi Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Plavi Tarifi




Saray Plavi Tarifi

Saray Plavi Nasıl Yapılır

Resimli Saray Plavi Tarifi

Saray Plavi Tarifi

Saray Pilavı Malzemeleri

2 su bardağı pirinç

2 ½ su bardağı et suyu

½ çay bardağı sıvı yağ

50 gr badem

1 çorba kaşığı kuşüzümü

¼ limon suyu

Köftesi için :

300 gr Kıyma

½ çay bardağı sıvı yağ

1 orta boy soğan

3 dilim bayat ekmek içi

Karabiber

Köfte baharı

Tuz

Sosu için :

¼ kahve fincanı sıvı yağ

1 orta boy domates

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı salça

1 çorba kaşığı ketçap

Saray Pilavı Tarifi

Pirinçleri ılık tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim

Bademleri sıcak suda 5 dk bekletip kabuklarını soyalım

Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim

Tencereye sıvı yağı alıp bademleri ekleyerek hafifçe pembeleşene dek kavuralım

Delikli kepçe ile alıp bekletelim

Aynı tencereye pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavurarak kuş üzümlerini bademleri ve sıcak et suyunu katalım

Tuzunu ayarlayarak, pirinçler suyunu çekene dek ağır ateşte pişirelim

Bu arada köfteyi hazırlayalım

Bir kabın içine kıymayı,bayat ekmek içini, tuzu, baharatları, rendelenmiş soğanı ekleyip iyice yoğuralım ve misket iriliğinde yuvarlak köfteler yapalım

Tavaya sıvı yağı alıp kızdırarak köfteleri ekleyelim

Tavayı sallayarak köfteleri arkalı önlü kızartıp kapaklı bir kapta bekletelim

Pilavı 15-20 dk demlendirelim

Sosu hazırlayalım

Bir tavada rendelenmiş domates¬leri, dövülmüş sarımsakları alıp 2-3 dk domatesin suyu çekilene dek pişirelim

Sıvı yağı ve salçayı ekleyip yarım dakika daha pişirerek sosu ateşten alalım

Tuzla ketçabı ekleyerek karıştıralım

Demlenen pilavı, ortası delikli bir kek kalıbına bastırarak yerleştirelim

Kalıbı ters çevi¬rerek pilavı servis tabağına çıkaralım

Ortasındaki boşluğa köfteleri yerleştirelim, üzerine domates sosunu gezdirip servis yapalım



Alıntı Yaparak Cevapla