Konu
:
Saray Plavi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Saray Plavi Tarifi
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Plavi Tarifi
Saray Plavi Tarifi
Saray Plavi Nasıl Yapılır
Resimli Saray Plavi Tarifi
Saray Plavi Tarifi
Saray Pilavı Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
2 ½ su bardağı et suyu
½ çay bardağı sıvı yağ
50 gr
badem
1 çorba kaşığı kuşüzümü
¼ limon suyu
Köftesi için :
300 gr
Kıyma
½ çay bardağı sıvı yağ
1 orta boy soğan
3 dilim bayat ekmek içi
Karabiber
Köfte baharı
Tuz
Sosu için :
¼ kahve fincanı sıvı yağ
1 orta boy domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı ketçap
Saray Pilavı Tarifi
Pirinçleri ılık tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim
Bademleri sıcak suda 5 dk
bekletip kabuklarını soyalım
Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim
Tencereye sıvı yağı alıp bademleri ekleyerek hafifçe pembeleşene dek kavuralım
Delikli kepçe ile alıp bekletelim
Aynı tencereye pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavurarak kuş üzümlerini bademleri ve sıcak et suyunu katalım
Tuzunu ayarlayarak, pirinçler suyunu çekene dek ağır ateşte pişirelim
Bu arada köfteyi hazırlayalım
Bir kabın içine kıymayı,bayat ekmek içini, tuzu, baharatları, rendelenmiş soğanı ekleyip iyice yoğuralım ve misket iriliğinde yuvarlak köfteler yapalım
Tavaya sıvı yağı alıp kızdırarak köfteleri ekleyelim
Tavayı sallayarak köfteleri arkalı önlü kızartıp kapaklı bir kapta bekletelim
Pilavı 15-20 dk
demlendirelim
Sosu hazırlayalım
Bir tavada rendelenmiş domates¬leri, dövülmüş sarımsakları alıp 2-3 dk
domatesin suyu çekilene dek pişirelim
Sıvı yağı ve salçayı ekleyip yarım dakika daha pişirerek sosu ateşten alalım
Tuzla ketçabı ekleyerek karıştıralım
Demlenen pilavı, ortası delikli bir kek kalıbına bastırarak yerleştirelim
Kalıbı ters çevi¬rerek pilavı servis tabağına çıkaralım
Ortasındaki boşluğa köfteleri yerleştirelim, üzerine domates sosunu gezdirip servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul