Yalnız Mesajı Göster

Fırma Baklavası - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırma Baklavası - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri




Fırma Baklavası

Malzemeler:

4 su bardağı un

250 gr Margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 fincan süt

1 çay bardağı ceviz

Şurubu için;

4 su bardağı şeker

35 su bardağı su kaynatıp iki üç damla limon sıkılır

Hazırlanışı: Tavada çiçek yağı kızdırılır Ateşten indirilip Biraz soğuyunca 1/4 margarin, 1 kaşık karbonat, 1 kahve fincanı su ilave edilerek karıştırılır Bu karışıma 2 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar devam edilir Bu işlem bittikten sonra elde köfte şeklinde verilerek tepsiye dizilir

200 derece fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir Bu arada şerbeti hazırlanır Fırından çıkarılan ılımış fırma baklavasının üzerine ılık olarak şerbet dökülür 1 saat beklenir, servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla