Konu
:
Fırma Baklavası - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Fırma Baklavası - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırma Baklavası - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
Fırma Baklavası
Malzemeler:
4 su bardağı un
250 gr
Margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fincan süt
1 çay bardağı ceviz
Şurubu için;
4 su bardağı şeker
3
5 su bardağı su kaynatıp iki üç damla limon sıkılır
Hazırlanışı: Tavada çiçek yağı kızdırılır
Ateşten indirilip
Biraz soğuyunca 1/4 margarin, 1 kaşık karbonat, 1 kahve fincanı su ilave edilerek karıştırılır
Bu karışıma 2 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar devam edilir
Bu işlem bittikten sonra elde köfte şeklinde verilerek tepsiye dizilir
200 derece fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir
Bu arada şerbeti hazırlanır
Fırından çıkarılan ılımış fırma baklavasının üzerine ılık olarak şerbet dökülür
1 saat beklenir, servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul