Konu
:
Dereotlu Baklalı Pilav-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Dereotlu Baklalı Pilav-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dereotlu Baklalı Pilav-Yemek Tarifleri
MALZEMELER
2 su bardağı jasmin pirinç
3 su bardağı su
1 demet dereotu
1 su bardağı taze iç bakla (az haşlanmış)
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
HAZIRLANIŞI
Su, margarini, tuz derin bir tencerenin içine koyun ve kaynatın
Kaynayınca içine ince ince kıydığınız dereotu ve daha önceden az haşladığınız taze iç baklayı ekleyin
Su tekrar kaynayınca önceden yıkanan pirinci içine ilave edin
Kaynayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakın
Dibinde çok az miktarda su kaldığında tencerenin üstüne bir bez koyup kapağını sıkıca kapatın ve 10-15 dakika çok hafif ateşte demini almasını bekleyin
Daha sonra altını kapatıp, yarım saat ağzını kapalı olarak dinlendirin
Yanında haşlanmış et ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul